0493/41 60 75 info@hypno-therapeut.be
Selecteer een pagina

Fobieën/angsten

Er zijn veel soorten angsten (Paniekstoornis, Pleinvrees, Sociale fobie, Obsessief-compulsieve dwangstoornis,  Specifieke fobie, Verlatingsangst, Hoogtevrees, …..) en hier bestaan ook meerdere mogelijke oorzaken voor.

Iedereen heeft de mogelijkheid een angststoornis te ontwikkelen omdat angst, in tegenstelling tot de meeste stoornissen, al van bij de geboorte geprogrammeerd is. Het is een natuurlijk mechanisme.  Toch heeft niet heel de bevolking last van een angststoornis omdat er verschillende factoren nodig zijn om een angststoornis te ontwikkelen.  Er is het aangeboren mechanisme, een negatieve gebeurtenis en vooral de reactie na de gebeurtenis die bepaalt of er een angststoornis ontwikkeld wordt.

Toch kampen enorm veel mensen met een angststoornis.  Je hebt hier dan ook veel gradaties in maar vanaf een bepaald niveau gaat het je leven dusdanig beïnvloeden dat het aangewezen wordt om hulp te zoeken.

Hypnose kan in veel gevallen helpen je te bevrijden van je angsten.  Omdat het een zo specifiek en uitgebreid onderwerp is, raad ik aan om altijd eerst even een mailtje te sturen.  Dit kan eenvoudig via het contactformulier.

 

Indien je al in behandeling bent of medicatie neemt voor angsten zal ik enkel helpen in samenspraak met je arts.

“De meest effectieve manier om de wereld om je heen te begrijpen is door het stellen van een vraag”

Tarrieven

  • voor een hypnosesessie betaalt u 125 euro per sessie,  een eerste sessie duurt ongeveer een uur inclusief intakegesprek
  • Daar het resultaat telt en niet de klok zorg ik dat er meer dan een uur tijd is, in de praktijk echter duren de sessies eerder rond de 45 min.  Is de hypnose afgelopen is de sessie afgelopen, de reden hiervoor vind je in de FAQ pagina.
  • De meeste issues zijn in 1 sessie verholpen en ik stel ook geen tweede sessie voor, dit is aan de cliënt.  Voor het stoppen met verslavingen en ook afvallen zijn wel regelmatig een tweede sessie nodig.